Miltä nyt tuntuu?

Miltä tuntuu yliopistoprofessorista, joka on omistanut koko elämänsä tieteelle ja totuuden etsimiselle, kun hallitus päättää leikata koulutuksesta, ja vieläpä laittaa perään ristiriitaisen, holhoavan, ja päättömiä tulosvaatimuksia pursuavan avoimen kirjeen?

Miltä tuntuu veronmaksajasta, joka kuuliaisesti maksaa veronsa, kun hallituksen jäsenet vuorotellen paljastuvat verosuunnittelun harjoittajiksi, ja vieläpä samanaikaisesti kun samainen hallitus kertoo puuttuvansa harmaaseen talouteen ja veronkiertoon?

Miltä tuntuu sosiaali- ja terveysalan asiantuntijasta, joka työkseen kerää faktoja ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi, kun hallitus ohittaa heidän neuvonsa ja näkemyksensä, ja päättää vastoin kaikkia suosituksia ajaakin omia poliittisia päämääriään?

Miltä tuntuu ympäristönsuojelijasta, joka kantaa vakavaa huolta ilmaston lämpenemisestä ja luonnon monimuotoisuudesta, kun hallitus päättää leikata UNEPin (YK:n ympäristöohjelma) koko perusrahoituksen pois?

Miltä tuntuu päiväkodin opettajasta, jota tekee tutkitusti äärettömän tärkeää työtä ihmisen herkässä kehitysvaiheessa, kun varhaiskasvatuksesta leikataan ja ryhmäkokoja kasvatetaan?

Miltä tuntuu eläkeläisestä, joka on tehnyt koko elämänsä työtä yhteiskunnassa, kun hallitus leikkaa eläkeläisten asumistuesta?

Miltä tuntuu työttömästä, joka varmasti haluaisi olla töissä mutta jolle töitä ei ole, kun hallitus kertoo ettei hänen perheensä ole oikeutettu samaan päivähoitoon kuin työssäkäyvä perhe?

Miltä tuntuu Unicefin tai Planin työntekijästä, jonka työ on auttaa maailman kaikista vaikeimmissa oloissa eläviä ihmisiä, kun hallitus päättää leikata avustusjärjestöiltä jättimäisen siivun?

Miltä tuntuu pakolaisesta, joka pakenee sortoa ja väkivaltaa kotimaassaan, kun hallitus kertoo että kehitysavusta leikataan, vaikka toisaalta saman hallituksen mielestä pakolaisongelmaan pitäisi puuttua juurikin ongelmien lähtöpaikoissa.

Miltä tuntuu rasismin kohteena jatkuvasti olevasta ihmisestä, joka kohtaa syrjintää jokapäiväisessä elämässään, kun hallituspuolue toivottaa iloisesti tervetulleeksi takaisin vihapuhetta ja rotuvihaa lietsovan kansanedustajan pienen nuhtelukauden jälkeen?

Miltä voisi tällä hetkellä tuntua kenestäkään ihmisestä joka uskoo hyvyyteen, yhteisöllisyyteen, heikoimpien auttamiseen, luonnonsuojeluun, tasa-arvoon, kehitykseen, sivistykseen ja oikeudenmukaisuuteen, muulta kuin pahalta?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s